Arroz con rape y gambones, calabaza y espinacas

Hey everyone, it's Jim, welcome to my recipe site. Today, we're going to make a distinctive dish, Arroz con rape y gambones, calabaza y espinacas. It is one of my favorites. For mine, I will make it a little bit unique. This will be really delicious.
Arroz con rape y gambones, calabaza y espinacas is one of the most favored of current trending foods in the world. It's simple, it is quick, it tastes delicious. It's appreciated by millions every day. They're nice and they look wonderful. Arroz con rape y gambones, calabaza y espinacas is something that I have loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Arroz con rape y gambones, calabaza y espinacas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Arroz con rape y gambones, calabaza y espinacas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Arroz con rape y gambones, calabaza y espinacas is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Arroz con rape y gambones, calabaza y espinacas estimated approx 1 hora.
To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can have Arroz con rape y gambones, calabaza y espinacas using 22 ingredients and 15 steps. Here is how you can achieve that.
Un plato que combina tres elaboraciones: el arroz con rape y gambones, por un lado, unas espinacas salteadas con ajo, por otro y una calabaza aromatizada con romero, por otro. La mezcla luego, en el mismo plato tiene como resultado un festival de sensaciones y sabores. Si quieres ver el vídeo de la elaboración, aquí te dejo el enlace: https://youtu.be/QCUPVwEZPzE
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Arroz con rape y gambones, calabaza y espinacas:
- Para el arroz:
- 400 gr. arroz redondo
- 2 colas de rape
- Unos 16 gambones
- 1 litro fumet de pescado
- Unas hebras de azafrán
- 3 dientes ajo
- 1 cebolla
- 2 tomates
- 50 ml. vino blanco seco
- Sal marina
- Aceite de oliva
- Para la calabaza:
- 200 gr. calabaza
- 2 ramitas romero fresco
- Sal marina
- Aceite de oliva
- Pimienta
- 200 gr. espinacas
- 2 dientes ajo
- Para las espinacas
- Sal marina
Steps to make to make Arroz con rape y gambones, calabaza y espinacas
- Primero hacemos las espinacas. Ponemos a dorar dos dientes de ajo laminados en un poco de aceite de oliva. Y salteamos las espinacas. SI son frescas un par de minutos bastará. Si son congeladas, un par o tres de minutos desde que estén completamente descongeladas. Salamos y reservamos



- Previo al arroz: tomamos un poco de fumet caliente y ponemos a infusionar unas hebras de azafrán

- Preparamos la calabaza. La cortamos a dados pequeños y la salteamos un minuto a fuego fuerte.

- Bajamos el fuego a medio/bajo, ponemos las dos ramas de romero y tapamos. Dejamos unos diez minutos, removiendo de vez en cuando. Luego espolvoreamos con pimienta y reservamos



- Y vamos con el arroz: pochamos la cebolla, debidamente salada, en una cazuela con aceite de oliva. Fuego lento y dejamos diez o doce minutos

- Mientras, ponemos las cabezas y las cáscaras de los gambones en una sartén con un poco de aceite. Añadimos dos o tres dientes de ajo a los que hemos dado un golpe con el cuchillo plano, el vino y dejamos unos diez minutos que vaya soltando jugos. De vez en cuando removemos y aprovechamos para romper las cabezas



- Cuando la cebolla esté bien pochada, añadimos los tomates cortados muy finamente. Rectificamos de sal y dejamos otros diez minutos más



- Acto seguido, ponemos las cáscaras y el jugo que han soltado en un vaso batidor. Añadimos un par de cucharones del caldo de pescado


- Trituramos, colamos y reservamos


- Cuando el sofrito esté, añadimos el arroz y rehogamos a fuego medio/fuerte un par de minutos



- Añadimos entonces el caldo de las cabezas y cáscaras (lo colamos de nuevo) y rehogamos un minuto


- Vertemos el caldo bien caliente, la infusión de azafrán y que empiece a hacerse el arroz


- Mientras, salamos el rape y los gambones y cortamos el rape en rodajas un poco gruesas


- A mitad de cocción del arroz, añadimos el rape y los gambones, integramos y dejamos que se haga el arroz hasta el final. Comprobamos de sal por si acaso



- Y servimos el arroz, con un poco de calabaza y espinacas. En el mismo plato. Y a disfrutar. Comparte si te ha gustado y, si la haces, sube la foto!!!

As your experience and self-confidence grows, you will certainly discover that you have much more all-natural control over your diet plan as well as adjust your diet regimen to your individual tastes with time. Whether you wish to offer a dish that uses less or even more components or is a little bit essentially hot, you can make simple adjustments to achieve this objective. Simply put, start making your dishes on schedule. When it comes to standard food preparation skills for novices you don't need to learn them but just if you understand some basic cooking techniques.
This isn't a full guide to fast as well as easy lunch dishes but its great something to chew on. Ideally this will get your creative juices streaming so you can prepare delicious meals for your household without doing way too many heavy meals on your journey.
So that's going to wrap this up for this exceptional food Simple Way to Prepare Award-winning Arroz con rape y gambones, calabaza y espinacas. Thanks so much for reading. I'm sure you can make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment