Pan de avena y calabaza

Pan de avena y calabaza

Hello everybody, it is Drew, welcome to our recipe site. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Pan de avena y calabaza. One of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a little bit unique. This will be really delicious.

Pan de avena y calabaza is one of the most popular of current trending meals in the world. It is appreciated by millions daily. It's easy, it is fast, it tastes yummy. Pan de avena y calabaza is something that I have loved my entire life. They're nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Pan de avena y calabaza, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pan de avena y calabaza delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Pan de avena y calabaza is 1 pan. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To get started with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can cook Pan de avena y calabaza using 11 ingredients and 9 steps. Here is how you cook that.

Receta adaptada de una que encontré en FitFitHurra

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Pan de avena y calabaza:

  1. 2 tazas y 1/2 de copos de avena triturados
  2. 40 gr copos de avena finos
  3. 80 gr calabaza cacahuete y calabacín al vapor
  4. 1 taza y 1/4 del caldo de las verduras o agua
  5. 1 cucharada aceite de oliva suave
  6. 1 cucharada miel
  7. 1 cucharilla 1/2 de sal rosa del Himalaya
  8. 2 cucharillas bicarbonato sódico
  9. 1 chorrito limón
  10. 1 huevo
  11. Semillas de chía, lino marrón y trigo sarraceno

Instructions to make to make Pan de avena y calabaza

  1. Cortamos la calabaza y calabacín en cubos no muy pequeños y cocinamos al vapor o cocemos hasta que estén lo suficientemente blandos como para chafarlos. Retiramos el caldo de la cocción o el que hayan soltado de cocinar al vapor y lo reservamos. Pesamos los 80 gr que necesitamos y los chafamos. Intentar que la proporción de calabaza sea algo mayor que la de calabacín, ya que éste tiene más agua.
  2. Ponemos a hervir 3/4 de taza del caldo que hemos reservado. En su defecto, podemos usar agua. Añadimos los copos de avena, el aceite, la miel y la sal y removemos hasta que se hayan mezclado bien todos los ingredientes. Retiramos del fuego y dejamos reposar 20 minutos.
  3. Batimos el huevo y lo añadimos a la mezcla que ha reposado 20 min. junto con el resto del caldo o agua y la verdura chafada y removemos bien. Añadimos poco a poco la avena triturada mientras seguimos removiendo hasta que todo se integre bien.
  4. Exprimimos un chorrito de zumo de limón sobre el bicarbonato para activarlo y un poquito de agua. Removemos bien y lo vertemos sobre la mezcla anterior.
  5. Vertemos la masa en un bol engrasado y lo forramos con film transparente para que repose en la nevera durante 2h.
  6. Sacamos la masa de la nevera y la trabajamos unos minutos sobre una superficie enharinada. La masa queda bastante pegajosa. Yo no quería añadirle mucha harina, así que tras trabajarla un poco la metí al molde.
  7. Ponemos la masa en un molde alargado y engrasado, teniendo en cuenta que la masa doblará su tamaño al cocinarla. Espolvoreamos copos de avena y la mezcla de semillas sobre la masa.
  8. Introducimos la masa en el horno precalentado a 180° durante 10 minutos y pasado ese tiempo bajamos la temperatura a 160° y lo cocinamos otros 35-40 minutos o hasta que esté dorado (taparlo con papel de aluminio para que no se queme) y bien cocinado en su interior (meter un palillo o cuchillo para comprobar que sale limpio).
  9. Dejar enfriar antes de desmoldar.

As your experience and confidence grows, you will discover that you have extra all-natural control over your diet regimen and also adapt your diet regimen to your personal tastes over time. Whether you wish to serve a dish that makes use of fewer or even more components or is a little basically zesty, you can make straightforward modifications to attain this goal. In other words, start making your recipes promptly. When it comes to fundamental cooking abilities for beginners you do not require to discover them however just if you master some easy cooking methods.

This isn't a total overview to quick and simple lunch recipes yet its great something to chew on. Ideally this will certainly get your innovative juices flowing so you can prepare tasty dishes for your household without doing too many square meals on your journey.

So that is going to wrap this up with this special food Recipe of Perfect Pan de avena y calabaza. Thank you very much for reading. I'm confident that you will make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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