Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas

Hey everyone, it is Jim, welcome to our recipe site. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas. One of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a bit tasty. This will be really delicious.

Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas is one of the most well liked of current trending foods on earth. It is simple, it's quick, it tastes yummy. It's appreciated by millions every day. Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas is something that I have loved my entire life. They're fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas is 6 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To begin with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can cook Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas using 15 ingredients and 3 steps. Here is how you can achieve it.

Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas
Por Elena Calderón 2 abril, 2012
¡Ya llega la Semana Santa! y como es tradición, en mi casa, el Viernes Santo, siempre comemos “bacalao” y éste va a ser el segundo año que haga el “Potaje de Vigilia”.
La primera vez que lo hice fue con patata y espinacas, pero este año lo he hecho con calabaza y acelgas y me ha gustado mucho más. Lo hice hace un par de fines de semana y nos encantó, las niñas se comieron un plato tremendo.
Lo más sorprendente es que en 30 minutos tenemos listo un potaje buenísimo para 6 personas.

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas:

  1. 2 dientes ajo
  2. 50 g pimiento rojo o verde
  3. 50 g cebolla
  4. 50 g puerro cortado en rodajas
  5. 40 g tomate triturado natural o en conserva
  6. 50 g aceite de oliva
  7. 1 cucharadita de pimentón
  8. 1 pellizco de pimienta negra
  9. 1 hoja de laurel
  10. 650 g. de agua
  11. 250-300 g acelgas, cortadas en trozos
  12. 200 g. calabaza en trozos pequeños
  13. 200-250 g. bacalao desalado y troceado
  14. 750 g. garbanzos cocidos
  15. sal (opcional)

Instructions to make to make Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas

  1. Echamos los garbanzos en un escurridor de pasta y los pasamos por agua. Dejamos que escurran.
    En el vaso de la Thermomix, ponemos los ajos, el pimiento, la cebolla, el puerro y el tomate. Programamos 4 segundos, a velocidad 5. Con la espátula, bajamos los restos que hayan quedado en las paredes y en la tapa del vaso, hacia las cuchillas. Si os gusta que quede más picadito, programamos 2 segundos más, a velocidad 5 y, de nuevo, con la espátula, bajamos los restos que hayan quedado en las paredes
  2. Añadimos el aceite y programamos 10 minutos, temperatura varoma y velocidad 1.
    Incorporamos el pimentón, la pimienta, el laurel, el agua, las acelgas y la calabaza. Programamos 5 minutos, temperatura varoma, giro a la izquierda y velocidad cuchara.
    Por el bocal, echamos los trozos de bacalao y 100 g. de garbanzos. Colocamos el recipiente varoma en su posición y dentro echamos el resto de los garbanzos. Tapamos.
  3. Programamos 15 minutos, temperatura varoma, giro a la izquierda y velocidad cuchara.
    Retiramos el recipiente varoma con cuidado, probamos lo de dentro del vaso para ver si necesita un poco de sal (depende de lo desalado que esté el bacalao) y si es así, le echamos un puñadito y mezclamos con la espátula.
    Vertemos el contenido del vaso en una sopera o en un bol grande, añadimos los garbanzaos del recipiente varoma y mezclamos con cuidado.
    Dejamos reposar unos minutos y servimos.

As your experience as well as confidence grows, you will discover that you have much more all-natural control over your diet plan and also adjust your diet to your individual tastes in time. Whether you intend to serve a dish that uses fewer or more ingredients or is a little bit essentially spicy, you can make straightforward modifications to attain this objective. In other words, begin making your dishes in a timely manner. When it comes to standard food preparation abilities for novices you don't require to learn them however just if you grasp some straightforward food preparation methods.

This isn't a full overview to quick and also very easy lunch recipes but its excellent something to chew on. With any luck this will certainly obtain your innovative juices flowing so you can prepare delicious meals for your household without doing way too many square meals on your journey.

So that's going to wrap it up with this special food How to Prepare Super Quick Homemade Potaje de garbanzos con bacalao y acelgas. Thank you very much for your time. I am sure you can make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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