Salsa mole de pipián rojo
Hello everybody, it's Jim, welcome to our recipe page. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, Salsa mole de pipián rojo. It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Salsa mole de pipián rojo is one of the most favored of recent trending meals on earth. It is enjoyed by millions daily. It is easy, it is quick, it tastes yummy. Salsa mole de pipián rojo is something which I have loved my whole life. They're fine and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Salsa mole de pipián rojo, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Salsa mole de pipián rojo delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
Just in addition, the time it takes to cook Salsa mole de pipián rojo estimated approx 10-15 minutos.
To begin with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can cook Salsa mole de pipián rojo using 13 ingredients and 4 steps. Here is how you can achieve it.
Receta tradicional mexicana que es la salsa base de numerosos platos de origen oaxaqueño o poblano, y que incorpora semillas de calabaza y ajonjolí. #retoweekend #LasRecetasdeCookpad #weekendreto #domino.
Ingredients and spices that need to be Get to make Salsa mole de pipián rojo:
- 80 gr. semillas de calabaza
- 1 cucharada semillas de ajonjolí
- 1/2 chile guajillo o pasilla
- 1/2 chile ancho
- 1 chile de árbol (opción más picante)
- 1 tomate
- 1/2 cebolla
- 1/2 diente ajo
- 1 pellizco comino
- 1 clavo de olor
- 1 pedacito de pasta de achiote desmenuzada (opcional)
- 1 taza caldo de pollo o verdura (opcional)
- Sal
Steps to make to make Salsa mole de pipián rojo
- Tostar (asar, dicen en México) la semilla de calabaza en una sartén, sin aceite: sacar cuando empiecen a "saltar" las semillas (tarda poco). Sacar de la sartén y reservar. Hacer lo mismo con el ajonjolí: tostar (tarda aún menos en dorarse) y reservar.
- Tostar ("asar") el tomate, el ajo y la cebolla (yo lo hice junto, pero mejor por separado: ojo con los tiempos de cada uno! No tiene que pochar, sólo ablandarse un poco. Por cierto: yo eché el tomate entero, sin pelar ni quitar semillas; es mejor pelar y quitar semillas, pero lo otro le da un toque algo más rústico que a mí me gusta, pues la cocina mexicana me parece deliciosamente rústica y llena de sabores. NOTA: si utilizas chile al natural, en vez de seco, como yo, tuéstalo también!!
- Se echan en el vaso de la batidora: semillas de calabaza y ajonjolí, tomate, cebolla, ajo; sobre ello, se echa el comino y el clavo (si quieres, los puedes tostar también, con las verduras); se echan los chiles: yo he utilizado los que tengo de haberme traído de México: pasilla, ancho y árbol. Por cierto: si no tienes chile mexicano puedes probar con otras opciones, ñora, por ejemplo, y guindilla roja para sustituir el chile de árbol (añadir este sólo si te gusta más picante la salsa).
- Si quieres (y tienes) puedes echar un poquitín de achiote, un pedacito, que lo hará más aromático. Y si ves que va a quedar muy espeso, rebájalo con algo de caldo de pollo: según lo vayas a usar como salsa de acompañamiento o para hacer guiso de olla, lo querrás más o menos espeso; acompaña muy bien el arroz blanco, y con él se puede hacer guiso de pollo o ternera, que ya subiré en otra receta. Buen provecho!
As your experience and self-confidence expands, you will find that you have much more all-natural control over your diet regimen and adapt your diet regimen to your individual preferences gradually. Whether you wish to offer a recipe that uses fewer or even more components or is a little essentially hot, you can make easy changes to achieve this goal. Simply put, begin making your recipes promptly. As for standard cooking skills for newbies you don't require to learn them but just if you grasp some straightforward cooking techniques.
This isn't a full guide to quick and also easy lunch recipes however its good food for thought. Ideally this will certainly obtain your creative juices streaming so you can prepare tasty dishes for your family without doing way too many square meals on your trip.
So that's going to wrap it up with this exceptional food How to Prepare Quick Salsa mole de pipián rojo. Thanks so much for your time. I am sure you can make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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