Pan de molde con espelta integral y pipas de calabaza
Hey everyone, it is Drew, welcome to our recipe page. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Pan de molde con espelta integral y pipas de calabaza
. It is one of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Pan de molde con espelta integral y pipas de calabaza
is one of the most popular of current trending foods on earth. It's simple, it is fast, it tastes delicious. It's enjoyed by millions daily. {Pan de molde con espelta integral y pipas de calabaza
is something that I have loved my whole life. They are nice and they look wonderful.|They are fine and they look fantastic. Pan de molde con espelta integral y pipas de calabaza
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Many things affect the quality of taste from Pan de molde con espelta integral y pipas de calabaza
, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pan de molde con espelta integral y pipas de calabaza
delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Pan de molde con espelta integral y pipas de calabaza
is 6 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Pan de molde con espelta integral y pipas de calabaza
estimated approx 30 minutos.
To begin with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can cook Pan de molde con espelta integral y pipas de calabaza
using 15 ingredients and 9 steps. Here is how you cook it.
Cuando limpié a fondo la casa estuve una semana o poco más sin hacer pan y tuve que comprar de la calle. No sé si será por el tiempo que llevo preparando en casa el pan o qué, el caso es que estábamos deseando volver a comer el que preparo porque, sinceramente, la diferencia de sabor, de textura, es abismal.
El de hoy lo he hecho con harina integral de espelta y pipas de calabaza y lo he cocido en molde porque me resulta muy cómodo.
Se acabó rápidamente, porque la verdad es que estaba muy rico, con el crujientito de las pipas de calabaza en su interior.
Ingredients and spices that need to be Get to make Pan de molde con espelta integral y pipas de calabaza
:
- PREFERMENTO
- 100 g. harina de fuerza
- 100 ml. agua tibia
- 10 g. levadura fresca
- 1/2 cdts azúcar integral de caña
- MASA DEL PAN
- Todo el prefermento
- 100 g. harina de fuerza
- 200g. harina integral de espelta
- 100 g. harina común
- 225 ml. agua tibia
- 1 cdtas aceite de oliva virgen
- 9 g. sal
- 40 g. pipas de calabaza
- 15 g. levadura fresca
Instructions to make to make Pan de molde con espelta integral y pipas de calabaza
- En un bol hacemos el prefermento mezclando la harina con el agua en la que habremos disuelto la levadura con el azúcar.
- Tapamos con un paño y esperamos 3 o 4 horas mínimo para preparar el pan (puede dejarse toda la noche y elaborar el pan al dia siguiente).
- En un bol mezclamos las harinas y ponemos la sal por los extremos. Hacemos un hueco en medio de la harina y vertemos en él el agua con el resto de la levadura disuelta en ella, el aceite y después de remover bien la mezcla, añadimos el prefermento.
- Sacamos la masa a la encimera y comenzamos a amasar. Después de 5 a 10 minutos agregamos a la masa las pipas de calabaza y continuamos amasando unos minutos más hasta integrarlas bien .
- Hice una serie de plegados con tiempo de reposo y amasado de 10 segundos y finalmente tapamos el pan con un paño y lo dejamos levar 1 hora.
- Transcurrida ésta , lo desgasificamos suavemente con las palmas de las manos, con el rodillo aplanamos un poco la masa y la enrrollamos , dándole con las palmas el largo del molde.
- Seguidamente la introducimos en el mismo y la dejammos levar nuevamente 40 minutos.
- Precalentamos el horno a 200ºC e introducimos el molde del pan en él durante 40 o 45 minutos (bajo la temperatura a 180ºC transcurridos los primeros 10 minutos de cocción).
- Si queremos que tenga una corteza más dura introducimos en el horno un recipiente con agua para crear vapor (yo no lo hice porque en casa prefieren el pan más blandito).
As your experience as well as self-confidence grows, you will certainly find that you have more natural control over your diet plan and adapt your diet to your individual tastes over time. Whether you want to serve a recipe that makes use of fewer or even more active ingredients or is a little basically hot, you can make basic modifications to attain this goal. In other words, start making your dishes in a timely manner. As for standard cooking skills for novices you don't need to discover them however only if you grasp some straightforward cooking techniques.
This isn't a total guide to quick and also very easy lunch recipes however its great something to chew on. Ideally this will get your imaginative juices streaming so you can prepare scrumptious meals for your family without doing too many square meals on your trip.
So that is going to wrap this up for this exceptional food Easiest Way to Make Perfect Pan de molde con espelta integral y pipas de calabaza
. Thanks so much for your time. I am confident that you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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