Conserva de Calabaza

Conserva de Calabaza

Hey everyone, it's me again, Dan, welcome to our recipe site. Today, I will show you a way to prepare a special dish, Conserva de Calabaza. One of my favorites food recipes. This time, I will make it a bit unique. This will be really delicious.

Conserva de Calabaza is one of the most well liked of recent trending foods on earth. It is appreciated by millions every day. It is simple, it's quick, it tastes yummy. They're fine and they look fantastic. Conserva de Calabaza is something which I have loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Conserva de Calabaza, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Conserva de Calabaza delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Conserva de Calabaza is Más de 30 porciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Conserva de Calabaza estimated approx 2 1/2 horas.

To get started with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can have Conserva de Calabaza using 9 ingredients and 11 steps. Here is how you cook it.

😋🍯 Me encanta el postre que aquí en México se llama: Calabaza en Tacha, pero esta vez yo quise hacerla en conserva y con los mismos ingredientes que esta lleva; a mi familia les gustó mucho y además, de esta manera, en conserva, se puede conservar por varios años y nosotros saborearla por mucho tiempo.

Ingredients and spices that need to be Get to make Conserva de Calabaza:

  1. 2 calabazas
  2. 7 piloncillos
  3. 5 rajas largas canela
  4. 1 taza cal
  5. 1 1/2 taza ceniza
  6. 1 taza bicarbonato
  7. 5 palitos clavo
  8. 4 estrellas de anís
  9. 1 1/2 Litro agua para el remojo

Instructions to make to make Conserva de Calabaza

  1. Lavar, pelar y picar las calabazas.
  2. Poner en remojo la calabaza con cal, ceniza (bien cernida) pero esto mezclado con un litro de agua, vaciado sobre la vasija donde se pondrá a remojar durante una noche. (yo la dejé 18 horas)
  3. Enjuagar bien los cuadritos de calabazas, por decir, unas cuatro o cinco veces para que no queden residuos de cal o ceniza, este proceso es para que no se desmoronen los cuadritos de calabaza picados, es decir, al comer deben de quedar duros por fuera y por dentro suavecitos al terminar la cocción.
  4. Ya bien lavado toda calabaza cortada en cuadros, será cubierta nuevamente pero con 1 1/2 taza de bicarbonato y esta vez se dejará por 3 horas. Luego se lavará varias veces, con mucho cuidado para no desbaratar los cuadritos.
  5. Resultaron ser 3 y 1/2 kilos de calabaza y en una olla grande, puse dos tazas de agua, 1 1/2 kilos de piloncillo, (puede ser azúcar morena o mascabado) agregue unas 4 varitas de canela, anís estrella y clavos de olor.
  6. Antes de envasar, retire las rajas de canela y lo que que se pudiera ver de clavos de olor y del anís estrella.
  7. Se menea despacio para que no se maltraten los cuadritos de calabaza y menear hasta que se haga un almíbar un poco espeso. (no mucho)
  8. Los frascos los lave y después los esterilice en el horno; vacíe en ellos la calabaza con almíbar, limpie y los cerré muy bien.
  9. Los puse en una olla de presión por 40 minutos para que quedaran muy bien sellados al vacío. También se pueden hervir al baño María.
  10. Las semillas las aproveché y las puse a secar al sol ya con su sal y quedaron deliciosas, cuando las puse a tostar un poco. 🥰
  11. Espero les agrade y sirva mi receta.
    Saludos desde mi México 🇲🇽 lindo y querido, con mucho amor, Carmina de Montaño. 😍

As your experience and confidence grows, you will discover that you have much more all-natural control over your diet plan and also adapt your diet plan to your personal tastes gradually. Whether you intend to offer a recipe that utilizes less or even more components or is a bit more or less zesty, you can make simple adjustments to achieve this objective. Simply put, start making your recipes promptly. When it comes to standard cooking skills for beginners you don't need to learn them yet just if you understand some straightforward cooking strategies.

This isn't a complete overview to fast as well as very easy lunch recipes but its excellent something to chew on. With any luck this will certainly obtain your imaginative juices streaming so you can prepare delicious meals for your family members without doing way too many heavy meals on your journey.

So that is going to wrap it up for this exceptional food Recipe of Super Quick Homemade Conserva de Calabaza. Thanks so much for your time. I am confident you can make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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